Stolní tenis v Praze

Dnes je čtvrtek 28.03.2024



Petr Barcal - realitní makléř








Pohřeb Vlado Mika

Míla Fuček

2018-01-08

Informace

Přečteno: 2562

Komentářů: 0


Přibližně sto lidí se dnes přišlo naposled rozloučit do motolského krematoria s Vlado Mikem.


V devět hodin patnáct minut začalo poslední rozloučení s legendou československého stolního tenisu Vladem Mikem. V zaplněné obřadní síni motolského krematoria se sešlo kolem sta lidí, kteří přišli vzdát čest úspěšnému reprezentantovi i trenérovi Vlado Mikovi a účastnili se křesťanského pohřbu.

 

Za Asociaci stolního tenisu vystoupil i předseda asociace Zbyněk Špaček. Ten mimo jiné vzpomněl Mikova prvního trenéra Sýkoru, který jej učil první údery v rodné Krupině. Vlada přivedli ke stolnímu tenisu jeho dva bratři. Už ve čtrnácti letech se talentovaný Miko přestěhoval do Prahy, kde se mu věnovalo několik trenérů zvučných jmen, z nichž nelze opomenout zejména Ladislava Štípka a Luďka Vyhnanovského.

 

Vlado Miko zemřel po dlouhé nemoci v sobotu 30. 12. 2017. Rozloučit se s ním přišlo velké množství stolních tenistů nejrůznější herní úrovně, nechyběli samozřejmě jeho spoluhráči z KT Praha Milan Orlowski a Jindřich Panský, ale i Vlastimil Kolář a prezident KT Praha Karel Truhlář, Mikův spoluhráč ze čtyřhry Jaroslav Staněk a až ze Slovenska přijel Stefan Kollárovits. El Niňo zde mělo zastoupení Petrem Kauckým a již zmíněným Zbyňkem Špačkem. Chybět nemohl ani Pavel Špaček. Z Lokomotivy Vršovice, kde KT Praha hraje domácí zápasy, zde byli hráči a rozhodčí Stanislav Haralík a Emanuel Votípka. Výčet známých osobností samozřejmě není a ani nemůže být úplný, protože všechny z přítomných neznám jmény a další byli v plném sálu k přehlédnutí. Velmi početně zde byla zastoupena i Mikova rodina, která sem přijela převážně až ze Slovenska.

 

Po obřadu ještě zájemci zapisovali do kondolenčních knih a chvíli se vzpomínalo před krematoriem, jako to na pohřbech bývá, když se sejdou lidi, kteří se kvůli vzdálenostem často nevidí.

 

Fotografie z pohřbu zpracuji zítra do fotoalba – odkaz najdete na stránce KT Praha.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.